Kategorier
Bil

Lätt sätt att sälja din bil

Det är enklare att köpa än att sälja en bil. Bilen har ett större värde för dig än för köparen och därför är det bra att få hjälp med en objektiv värdering.

Det kan vara svårt att göra sig av med en bil du inte längre behöver. Kanske är det en alldeles utmärkt bil som har många år kvar på vägarna eller så är det en bil som gjort sitt. Alla bilar har, oavsett skick, ett värde och det gäller att hitta det pris som stämmer både med bilen och marknaden.

Ett sätt att få fram ett realistiskt pris är att titta på vad liknande bilar säljs för på begagnatmarknaden. Om din bil sedan är värd lika mycket eller mer blir det ju köparen som avgör. För att inte hamna i godtycklig prissättning är det därför bra att anlita en professionell bilförmedlare.

Att sälja bil ska vara bra för både säljare och köpare

Anlitar du en bilförmedlare när du ska sälja bil får du ett expertutlåtande som både du och den som köper bilen kan var trygg med. Det enda du behöver göra är att ta kontakt och bestämma en tid för värdering. Behöver bilen snyggas till lite före försäljning får du hjälp med det också.

Om du efter värderingen vill fortsätta använda din bil går det bra. Du har bara gjort den tillgänglig för försäljning. Ibland kan det ta ett tag innan den nya köparen dyker upp. Skulle du ändra dig under den tiden kan du ta tillbaka din bil.