Kategorier
Buss

En liten guide till att hyra buss till eller från Arlanda

Att hyra buss för transport till och från flygplatsen Arlanda utanför Stockholm är ett bekvämt alternativ för grupper av människor som familjer eller företag.

Det finns ett flertal företag som erbjuder uthyrning av stora bussar, så kallade turistbussar, i Stockholm. Inte så konstigt med tanke på att Stockholm är ett populärt resmål där det ofta anordnas guidade rundturer och andra gruppresor runt om i staden. Men dessa bussar kan även nyttjas för transport ut till Arlanda.

När man planerar att hyra en buss är det viktigt att välja en aktör som är såväl pålitlig som erfaren. Detta är särskilt viktigt när man hyr en buss för att transportera en större grupp människor till Arlanda, eftersom det då sannolikt finns en mycket skarp deadline för när bussen måste vara framme. Flyget kommer inte att vänta in en försenad buss! Därför gäller det att välja ett bussbolag med koll på läget.

Hyra buss utan chaufför till Arlanda?

Även bland seriösa aktörer varifrån man kan hyra buss från och till Arlanda kan det finnas vissa skillnader. Till exempel kan priset variera kraftigt. Kostnaden för att hyra buss kan dessutom variera beroende på faktorer som storlek på bussen, hur lång sträcka man ska resa och eventuella tillval som exempelvis Wi-Fi ombord.

Det hör till ovanligheterna att man hyr buss utan att det medföljer en chaufför som ska köra bussen, men för den som själv har busskort kan det förekomma. Huruvida man även vill hyra in en chaufför eller ej är också något som avspeglas på priset. Det är viktigt att vara medveten om att det inte är tillåtet att köra buss utan särskilt körkort. Många bussbolag har även som krav att deras egna chaufförer är de enda som får köra bussarna.

För att resan ska bli så bra som möjligt behöver den planeras ordentligt. Särskild vikt bör läggas vid chaufförens körtid, eftersom yrkeschaufförer enligt svensk lag inte får köra hur länge som helst i ett sträck. Ett seriöst bussbolag hjälper ofta till att lägga upp resan till och från Arlanda på bästa sätt.