Kategorier
Däck

Dags att byta däck i Uppsala

Ett byte av däck sker oftast i Uppsala när det är dags att gå över från sommarväglag till vinterväglag och vice versa. Men däck kan även bytas av andra orsaker.

Det är viktigt att ha däck som är hela och som har ett godkänt mönsterdjup så att däcken får det bästa möjliga greppet på vägen. Kanske kan det fungera bra ändå ifall det handlar om en solig och varm dag utan nederbörd. Men om det regnar eller är halt så kan det vara mönsterdjupet som står mellan en olycka eller en säker färd. 

Men det är inte enbart säkerheten som gör att däck kan behöva bytas ut mot nya. Det är även så att däck som inte har tillräcklig fasthet också kommer innebära att det går åt mer drivmedel än nödvändigt. Det innebär en kostnad som snabbt kan springa iväg. Då kan det vara klokt att istället investera i nya och bättre däck.

Välja nya däck

Det kan kännas som en hel djungel när det kommer till att välja nya däck till bilen. Men det finns vissa knep som är lätta att ta till. Exempelvis går det att hitta vilka däck som passar till just din bil genom att göra en sökning på internet. Eller genom att titta på vad som står på sidan på de däck som redan sitter på bilen. 

Men att välja nya däck till bilen behöver inte innebära att det endast finns ett däck som passar. Idag finns det många olika märken på däck i lika många olika prisklasser vilket gör att det finns däck som passar för alla bilar och plånböcker. Och det finns även däck som är regummerade, det vill säga att det är begagnade däck som fått en ny yta.

Köpa och byta däck

På en däckverkstad i Uppsala går det att få hjälp med att byta ut däcken på bilen mot andra. Kanske är det däck som du redan har med dig eller som du har förvarat på ett däckhotell. Men det kan även vara så att du väljer att köpa nya däck hos den som även byter ut dem. 

Däck kan vara ganska tunga och smutsiga. Så det kan vara skönt och bekvämt att få hjälp med allting som har med däcken att göra till en kostnad som oftast är mindre än förväntat.