Kategorier
Trafikskola

Då kan du skriva in dig på en körskola i Stockholm

För att man ska kunna skriva in sig på en körskola i Stockholm måste man ha ett körkortstillstånd. Men för att kunna beviljas detta måste man ha rätt ålder.

I Sverige kan man börja övningsköra redan när man är sexton år, förutsatt att man har beviljats ett körkortstillstånd av Transportstyrelsen. Men man kan inte ta körkort förrän man är arton år fyllda. Börjar man övningsköra vid sexton års ålder är det vanligt att man kör med någon familjemedlem men man kan så klart även ta lektioner på en körskola.

Väljer man att ta lektioner på en körskola kan det vara smart att välja en som ligger nära där man bor eller går i skolan och som det är enkelt att ta sig till genom att cykla eller åka kommunalt. Viktigt är förstås att man väljer en körskola som har bra rykte och som erbjuder elevanpassad körutbildning. Men man måste även trivas med den körlärare man valt eller fått sig tilldelad, men gör man inte det ska man be att få byta.

Så går en intensivutbildning till på en körskola i Stockholm

En intensivutbildning gör att man kan ta körkort väldigt snabbt, inte sällan på bara två veckor. För att man ska kunna göra det måste man i stort sett kunna övningsköra och plugga teori på heltid under den tid som intensivutbildningen pågår. Många väljer därför att gå en intensivutbildning på sommarlovet eller semestern.

Fördelen med att gå en intensivutbildning på en körskola centralt inne i Stockholm är att man kan bo hemma under tiden och slipper bo på hotell, vilket gör att man sparar pengar. Hur mycket det kostar att gå en intensivutbildning kan variera mellan olika körskolor och det kan löna sig att ringa runt och jämföra priser.