Kategorier
Buss

Billigt att hyra en buss i Stockholm

Fördelarna med att bo i en större stad som Stockholm är att man där kan få tag på olika tjänster – oavsett vilka – till ett bättre pris än vad som är möjligt i en mindre stad. Det här handlar ju naturligtvis uteslutande om konkurrensen och att företag måste sänka sina priser för att kunna attrahera sina kunder och om det sedan handlar om en snickare, en rörmokare, ett bussbolag eller någonting annat spelar ingen roll.

Som ett konkret exempel på detta kan vi här jämföra skillnaden rent kostnadsmässigt mellan ett hockeylag i Stockholm och ett motsvarande sådant i exempelvis Sundsvall om man ser till resor. Här utelämnar vi dock resorna som blir längre i Norrland än vad de är i Stockholm och säger för enkelhetens skull att resvägen för de båda lagen är lika långa. Det som kommer att avgöra ekonomiskt till hockeylaget från Stockholms fördel är istället kostnaden för att hyra en buss som transporterar laget mellan matcherna.

Att hyra en buss är helt enkelt billigare i Stockholm än vad det är i Sundsvall och detta oavsett om det – som i det här fallet – handlar om ett hockeylag eller om ett större sällskap som måste ta sig från punkt A till punkt B och inte har möjlighet att själva köra bilar mellan punkterna. Detta är en typisk sådan sak som man har fördel av att bo och leva i Stockholm jämfört med att bo i en mindre stad; konkurrensen mellan bussbolag är helt enkelt så stor i Stockholm att de tvingas erbjuda sina tjänster betydligt billigare.

Det kan även innebära att man vid ett sådant läge även får tilläggstjänster av bussbolaget i fråga och här kan det handla om att chauffören blir billigare eller att man bjuds på några fria mil vid hyrestillfället. En annan sak – för att återgå till hockeylaget i Stockholm vi hade som exempel – är att man även får en slags mängdrabatt. Hyr du exempelvis som förening buss till samtliga de lag, i alla åldersgrupper, som representerar föreningen att få en stor rabatt; detta är dock ingenting som är unikt just för Stockholm utan något som sker i de flesta städer.

Hitta rätt bussbolag i Stockholm

I frågan om priserna så har man alltså en fördel av att hyra buss i Stockholm och nästa fråga gäller då själva kvaliteten bussarna håller. Här kan man faktiskt säga att detta varierar ganska kraftigt; vissa mindre bussbolag tillhandahåller enbart mindre, mer slitna modeller medan de något större bolagen ständigt uppdaterar sitt utbud.

Här får man alltså i regel kanske söka sig till ett dyrare – och säkrare – bussbolag om man är ute efter mer flärd och lyx i sin resa. Ska bussen i fråga bara hyras för att transportera ett hockeylag mellan Stockholm och någon annan stad så räcker det gott med en vanlig buss av mer budgetvariant. Vill man komma i kontakt med ett bussbolag för att hyra buss i Stockholm så gör man det bäst på www.hyrabussstockholm.se.